Current Date: 18 Oct, 2024

पूरणविराम लिरिक्स (Pooranviram Lyrics)

- Akki Aryan & KD DESIROCK


पूरणविराम लिरिक्स हिंदी में (Pooranviram Lyrics In Hindi)

मेरे होंठ जो खुले तो तेरा नाम आवे,
पहलन तेरी याद फिर राम आवे,
मेरे होंठ जो खुले तो तेरा नाम आवे,
पहला तेरी याद फिर राम आवे,
 
मन्ने बेरा तन्ने मेरी जिंदगी बनादी,
मेरी जिंदगी किते ते तेरे काम आवे,
तू ना जो कहवे ते मेरी ना से,
 
हां जो कहवे ते मेरी हां से,
जिसकी मैं बात कोई टाल को नी सकता,
वा और कोई कोई-नेया मेरी माँ से,
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जावेगा पूरण विराम,
 
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जावेगा पूरणविराम,
 
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जावेगा पूरण विराम।
 
तू ए लेयी धरती पे, दुनिया दिखाई तन्ने,
तेरे दिए चाले मेरी सांस माँ,
गोदी में सुलाया तन्ने, कालजे पे लाया तन्ने,
याद साई ये सारे एहसास माँ,
 
बहुत घने तेरे एहसान से,
मेरे तही तू भगवान से,
ओरा की ज्यू मन्ने कोई जान ना बनाई माँ,
कल्ली तू ए बस मेरी जान से,
 
हो पूजे मूरत पथर की या,
दुनिया क्यों परेशान रहवे,
मैं क्यों मंदिर मस्जिद जाऊं,
घर में मेरे भगवान रहवे,
घर में मेरे भगवान रहवे,
 
घूम लियो सारे जहान में,
पढ़ लियो गीता कुरान में,
मां का जो केडी ने बताया किरदार,
वही सेम बात अल्लाह भगवान में।
 
जब पहली बार बोलन की करी शुरुआत मन्ने,
देखे चला के जुबान और दंत मन्ने,
नन्हे से होंठ मेरे बोले थे मा,
माँ के अलावा न करी कोई बात मन्ने,
याद मन्ने अज भी वो गोदी का पलना,
धरती ते ऊपर जो पंखी का अलना,
तेरे ते सिख्या से जीन जा तरीका,
माँ तन्ने सिखाया था बोलना और चलना,
 
एक बार बचपन में फिर ते ले चल मन्ने,
फिर वही दुनिया दिखा दे ने मा,
कई साल ते बेचैन सु मैं सोया न सुकून ते,
कल्जे के लेक सुआ दे ने मा,
 
री गा दे ने माँ वे मिठी सी लोरी,
तू सुना वे कहानी कई साल ते लाहकोरी,
तू बोल मेरी गेलिया मा फोटो ते बाहर आके,
मेरी किसी बात ते नाराज तो नी होरी,
 
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जवेंगा पूरण विराम,
 
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जवेगा पूरणविराम,
 
मेरी माँ मेरा रब, मेरी माँ मेरा राम,
मेरी माँ मेरा शहर, मेरी माँ मेरा गाम,
माँ से होई थी शुरुवत मेरे शब्द की,
माँ पे आ जवेगा पूरण विराम।

पूरणविराम लिरिक्स अंग्रेजी में (Pooranviram Lyrics In English)

Mere Honth Jo Khule Toh Tera Naam Aawe,
Pehlan Teri Yaad Pher Ram Aawe,
Mere Honth Jo Khule Toh Tera Naam Aave,
Pehla Teri Yaad Pher Ram Aave,
 
Manne Bera Tanne Meri Zindagi Banaadi,
Meri Zindagi Kite Te Tere Kaam Aawe,
Tu Naa Jo Kahve Te Meri Naah Se,
 
Haan Jo Kahve Te Meri Haan Se,
Jiski Main Baat Koi Taal Ko Ni Sakta,
Wa Aur Koi Koi-Neya Meri Maa Se,
Meri Maa Mera Rab, Meri Maa Mera Ram,
Meri Maa Mera Shehar, Meri Maa Mera Gaam,
Maa Se Hoyi Thi Shuruwat Mere Shabda Ki,
Maa Pe Aa Jawenga Pooran Viraam,
 
Meri Maa Mera Rabb, Meri Maa Mera Raam,
Meri Maa Mera Shehr, Meri Maa Mera Gaam,
Maa Se Hoi Thi Shuruvat Mere Shabda Ki,
Maa Pe Aa Javenga Puranviram,
 
Meri Maa Mera Rab, Meri Maa Mera Ram,
Meri Maa Mera Shehar, Meri Maa Mera Gaam,
Maa Se Hoyi Thi Shuruwat Mere Shabda Ki,
Maa Pe Aa Jawenga Pooran Viram.
 
Tu Ae Le’ayi Dharti Pe, Duniya Dikhayi Tanne,
Tere Diye Chaale Meri Saans Maa,
Godhi Mein Sualaya Tanne, Kaalje Pe Laya Tanne,
Yad Sai Ye Sare Ehsaas Maa,
 
Bohot Ghane Tere Ehsaan Se,
Mere Tahi Tu Bhagwan Se,
Ora Ki Jyu Manne Koi Jaan Na Banayi Maa,
Kalli Tu Ae Bas Meri Jaan Se,
 
Ho Pooje Murat Pathar Ki Ya,
Duniya Kyun Pareshaan Rahve,
Main Kyun Mandir Masjid Jaaun,
Ghar Mein Mere Bhagwan Rahve,
Ghar Mein Mere Bhagwan Rahvey,
 
Ghoom Liyo Sare Jahaan Mein,
Padh Liyo Geeta Quran Mein,
Maa Ka Jo K.D Ne Bataya Kirdar,
Wai Same Baat Allah Bhagwan Mein.
 
Jab Pehli Bar Bolan Ki Kari Shuruat Manne,
Dekhe Chala Ke Juban Aur Dant Manne,
Nanhe Se Honth Mere Bolle The Ma,
Maa Ke Alawa Na Kari Koi Bat Manne,
Yad Manne Aj Bhi Wo Godi Ka Palna,
Dharti Te Upar Jo Panhhi Ka Alna,
Tere Te Sikhya Se Jeen Ja Tarika,
Ma Tanne Sikhaya Tha Bolna Aur Chalna,
 
Ek Bar Bachpan Me Pher Te Le Chal Manne,
Pher Wahe Duniya Dikha De Ne Ma,
Kai Sal Te Bechain Su Main Soya Na Sukoon Te,
Kalje Ke Lake Suwa De Ne Ma,
 
Ri Ga De Ne Ma We Mithi Si Lori,
Tu Suna We Kahani Kai Sal Te Lahkori,
Tu Bol Meri Gelya Ma Photo Te Bahar Ake,
Meri Kisi Bat Te Naraj To Ni Hori,
 
Meri Ma Mera Rab, Meri Ma Mera Ram,
Meri Ma Mera Shehar, Meri Ma Mera Gam,
Ma Te Huyi Thi Shuruat Mere Shabda Ki,
Ma Pe Ae A Javega Purnviram,
 
Meri Ma Mera Rab, Meri Ma Mera Ram,
Meri Ma Mera Shehar, Meri Ma Mera Gam,
Ma Te Hui Thi Shuruat Mere Shabda Ki,
Ma Pe Ae A Javega Purnviram.

अगर आपको यह भजन अच्छा लगा हो तो कृपया इसे अन्य लोगो तक साझा करें।